Eraković i Jašarović podnijeli ostavke u Savjetu CNP-a

Blagota Eraković je "Vijestima" kazao da se "već više od pola godine dvoumi da li da podnese ostavku ili ne"

21791 pregleda 114 reakcija 18 komentar(a)
Eraković (arhiva), Foto: Zoran Đurić
Eraković (arhiva), Foto: Zoran Đurić

Predsjednik Savjeta Crnogorskog narodnog pozorišta, Blagota Eraković podnio je danas ostavku na tu funkciju, potvrdio je "Vijestima", a ostavku je podnio i član savjeta Edin Jašarović, dekan Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

Blagota Eraković je "Vijestima" kazao da se "već više od pola godine dvoumi da li da podnese ostavku ili ne".

"Ali sad su se izdešavale neke stvari koje su prevršile mjeru... Ja sam od početka opravdavao da neke stvari koje se dešavaju, i od strane ansambla i od strane uprave, time da su to mladi ljudi i da sam ja kao čovjek koji je 55 godina u pozorištu dužan da ih razumijem, da im pomognem to što mogu, međutim - ne daju se nauku"...

On je izjavio i da je uprava CNP-a, na čelu sa umjetničkim direktorom Željkom Sošićem i poslovnom direktorkom Milicom Tomović, odlučila da dodijeli godišnje nagrade povodom Dana Crnogorskog narodnog pozorišta, 1. novembra, što on smatra neosnovanim, s obzirom na to da zavjese pozorišta nijesu podignute duže od sedam mjeseci i da za to vrijeme ništa nije rađeno.

Iako je protekle sedmice bila najavljena konferencija za medije povodom dodjele nagrada, ona je juče otkazana, a danas je medijima poslato i saopštenje gdje se navodi da nagrade ove godine neće biti dodijeljene. Eraković je "Vijestima" kazao da je "potpisao sve diplome" koje je uprava namjeravala da dodijeli.

"Druga stvar je to što se određene odluke Savjeta od strane uprave ispravljaju, iznevjeravaju... Mi napravimo jednu odluku, a oni je preinače i traže da ja to potpišem... To se namnožilo, dovoljno je takvih postupaka... Dosadilo mi je da se ubjeđujem sa nekim da je Savjet, koji je po Zakonu i Statutu imenovala Vlada Crne Gore, tijelo koje upravlja pozorištem, a izvršni organi su poslovni direktor i umjetnički direktor. To oni nijesu mogli da progutaju...", rekao je "Vijestima" Eraković.

Željko Sošić do sada nije odgovorio na poziv i SMS poruke "Vijesti" vezane za ovu temu.

Bonus video: