"Ognjilo" najbolji film festivala u Sarajevu

Novom Perovićevom dokumentarcu pripala je nagrada “Pečat kneza Pavla” za najbolje ostvarenje u selekciji “Ex YU u fokusu” sarajevskog festivala

7625 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: CZK Tivat
Ilustracija, Foto: CZK Tivat

Dokumentarni film Vladimira Perovića “Ognjilo”, koji je rađen u produkciji JU Centar za kulturu Tivat, nagrađen je na Filmskom festivalu “Prvi kadar” koji je održan od 9. do 14. novembra u Sarajevu.

Novom Perovićevom dokumentarcu pripala je nagrada “Pečat kneza Pavla” za najbolje ostvarenje u selekciji “Ex YU u fokusu” sarajevskog festivala.

“Sudar tradicionalnog i modernog i nastavak impresivne dokumentarističke filmografije Vladimira Perovića koja, pored ostalog, baštini i najbolje odlike prosedea Živka Nikolića, klasika iz Crne Gore koji mu prethodi. Slika iz života gorštaka duboko je intimistička, propuštena kroz ubedljivu autorsku vizuru...“- stoji pored ostaloga, u obrazloženju odluke festivalsog žirija o nagrađivanju filma “Ognjilo”.

Ovaj dokumenarni film je premijerno prikazan u Tivtu, 16. novembra 2019. godine, nakon čega je bio prikazan na mnogim regionalnim i međunarodnim festivalima. Prvu nagradu dobio je ove godine u avgustu, na festivalu Ierapetra, na Kritu.

Bonus video: