Manifestacija DEUS: Na otvaranju izložba političkih plakata "Pro et contra"

Zbog epidemiološke situacije, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada ovogodišnji program prenosiće putem svog Jutjub kanala i društvenih mreža, a biće realizovan i u realnom vremenu

2082 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport
Foto: Sekretarijat za kulturu i sport
Ažurirano: 02.12.2020. 14:56h

Podgorička manifestacija Decembarska umjetnička scena DEUS počinje danas i traje do 29. decembra.

Zbog epidemiološke situacije, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada ovogodišnji program prenosiće putem svog Jutjub kanala i društvenih mreža, a biće realizovan i u realnom vremenu.

28. izdanje DEUS-a otvara izložba političkih plakata “Pro et contra” slovenačke skupine “Novi Kolektivizam” koji su nastali početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, preko ratnog plakata devedesetih i plakata nastalih tokom prethodne dvije decenije.

foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Virtuelno vođenje je danas u 19 časova, a u 19.30 slijedi razgovor sa Miranom Moharom, aktivnim članom “Kolektivizma”, “Irwina” i NSK-a.

Pored izložbe “Novog Kolektivizma”, u Muzejima i galerijama Podgorice biće otvorena izložba Nenada Šoškića “Transformacije” 15. decembra.

Muzički segment DEUS-a obuhvata četiri koncerta snimana na različitim lokacijama Podgorice, koji će biti prenošeni uživo.

“Publici će se predstaviti Beatz n Rhymes trećeg decembra u 20 časova, Kuhinjazz add 2 - 12. decembra u 12 časova, The Gents 21. u 20 časova i premijera ‘Trio Moa Faro’ koji čine Dušanka Belada, Andrijana Ramović i Marija Mitrović, 24. decembra u 20 časova”, najavljuju u saopštenju. Premijera predstave “Tri praseta” Stevana Koprivice u režiji Aleksandra Jovanovića biće odigrana devetog decembra u podne, u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“.

Gradsko pozorište će obilježiti Dan pozorišta 27. decembra u 20 časova predstavom “Pukovnik ptica” po tekstu Hrista Bojčeva, u režiji Marka Manojlovića.

U okviru književnog segmenta sedmog decembra u 20 časova će biti prenošena promocija zbornika dokumenata “Crna Gora u Prvom svjetskom ratu (1914-1916)” koju je priredio Milan Šćekić, a izdavač je Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“. Za deseti decembar u 20 časova najavljena je promocija Zorana Koprivice i “Vrteške laži”, a za 22. u 20 časova Sabrane pripovijetke Milovana Đilasa II dio.

Zbornik radova Foruma mladih pisaca KIC-a „Budo Tomović”, “Pisci ne padaju s neba”, biće promovisan 11. decembra. Barbara Delać će predstaviti svoju poeziju 14. decembra, Nikola Ćorac svoju knjigu pjesama 17. decembra, a prvu samostalnu knjigu poezije predstavlja i Luka Boljević 23. decembra.

Bonus video: