Dvodnevni digitalni “Otklon od distance”

Naredna dva dana organizuju onlajn program koji se može pratiti putem Fejsbuka

4528 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Međunarodni beogradski sajam knjiga organizovaće danas i sjutra dvodnevni tribinski program nazvan simbolično “Otklon od distance”, a iako takvog naziva, događaj će biti upriličen online i moći će da ga prate svi zainteresovani.

Program će danas u 13 časova otvoriti razgovor na temu “Književni amarkord ‘110 godina od rođenja Meše Selimovića” u kojem učestvuju Vlastimir Sudar, Marija Radić i Muharem Bazdulj koji će biti u ulozi moderatora. Program oba dana počinje u 13 časova.

Pored razgovora o Meši Selimoviću, biće riječi i o Borislavu Pekiću, kao i o prevodilačkom pozivu, književnosti za djecu, jubileju manastira Šišatovac, problemu periodizacije savremene srpske književnosti i o načinu na koji su domaći mediji funkcionisali i funkcionišu u doba pandemije, prenose mediji.

“Tokom 11. i 12. decembra, u svečanoj sali upravne zgrade Sajma biće održano osam razgovora u kojima će učestvovati istaknuti predstavnici domaće književne i šire kulturne scene, a među kojima su i: Vlastimir Sudar, Marija Radić, Jasminka Petrović, Uroš Petrović, Ljubivoje Ršumović, Muharem Bazdulj, Vladimir D. Janković, Gojko Božović, Nebojša Bradić, Slobodan Vladušić, Igor Perišić, Nenad Nikolić, Ana Ristović...”, najavljuju organizatori.

Svi zainteresovani mogu uživo pratiti tribine i to putem zvaničnog Fejsbuk profila Sajma knjiga, a tamo se može pronaći i program manifestacije. Takođe, pored Fejsbuka, sve tribine će se kasnije naći i na Jutjub kanalu Međunarodnog beogradskog sajma knjiga i biće dostupne publici preko linkova na mnogim sajtovima medijskih kuća u Srbiji i regionu.

Kako od polovine marta u cijelom svijetu nije održan nijedan veći međunarodni sajam knjiga i gotovo sve najveće svjetske manifestacije ove vrste su dio planiranih programa pretočile u digitalne sadržaje, takvoj praksi se sada pridružuje i Međunarodni beogradski sajam knjiga.

Bonus video: