"Braća" i "Bez rikverca"

Crnogorski filmski projekti selektovani za MIDPOINT Feature Launch 2021

MIDPOINT Feature Launch je jedna od najznačajnijih radionica za razvoj projekata u Evropi, a ovogodišnje izdanje se sastoji iz četiri modula, i to tri rezidencijalne radionice i predstavljanje projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje će najbolji projekat biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura. Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West

3097 pregleda 0 komentar(a)
Branislav Milatović reditelj projekta “Bez rikverca”, Foto: Privatna arhiva
Branislav Milatović reditelj projekta “Bez rikverca”, Foto: Privatna arhiva

Dva crnogorska filmska projekta selektovana su za ovogodišnje izdanje programa MIDPOINT Feature Launch 2021, koji je namijenjen timovima (producent, reditelj, scenarista) iz srednje i istočne Evrope, sa prvim ili drugim dugometražnim igranim filmom reditelja koji se prijavljuje.

Među devet selektovanih projekata našli su se projekti iz Crne Gore: „Braća“ reditelja Bojana Stijovića, po scenariju Stefana Boškovića, a čiji je producent Veliša Popovića, kao i projekat „Bez rikverca“ reditelja Branislava Milatovića, mladog scenariste Mila Masoničića i producenta Miljana Vučelića. Oba selektovana filmska projekta je tokom prošle godine podržao i Filmski centar Crne Gore, u kategoriji razvoja projekta.

MIDPOINT Feature Launch je jedna od najznačajnijih radionica za razvoj projekata u Evropi, a ovogodišnje izdanje se sastoji iz četiri modula, i to tri rezidencijalne radionice i predstavljanje projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje će najbolji projekat biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura. Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West.

“Devet selektovanih igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije. Takođe, u okviru MIDPOINT programa se organizuje obuka za skript konsultante, pa su selektovana tri učesnika koji će se specijalizovati za profesionalne konsultante za rad na scenariju”, saopštili su iz Filmskog centra.

Preporučujemo za Vas