Premijera predstave "Snježna kraljica"

Priča "Snježna kraljica", Hans Kristijan Andersena, koju je po tekstu Evgenija Švarca režirao Jagoš Marković, govori o ljubavi i prijateljstvu koje može pobijediti zlo, a namijenjena je mlađoj publici.

2586 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Premijera predstave "Snježna kraljica", Gradskog pozorišta Podgorica, biće održana u petak, 5. februara u 18 časova u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra (KIC) “Budo Tomović”. To je ujedno i prva premijera u sedamdesetoj sezoni te institucije.

Priča "Snježna kraljica", Hans Kristijan Andersena, koju je po tekstu Evgenija Švarca, režirao Jagoš Marković, govori o ljubavi i prijateljstvu koje može pobijediti zlo, a namijenjena je mlađoj publici.

"U ovom ružnom vremenu koje nas okružuje svakakvim negativnostima dogodio se jedan čudesan čin ljepote. I to ljepote sa dva aspekta: ljepote po sebi i ono što zovemo umjetničkom ljepotom", kazao je direktor Gradskog pozorišta Stevan Koprivica.

On smatra da se u predstavi predstavlja poetska istina, suočavanje sa ozbiljnim problemima, ali na način koji je djeci prihvatljiv, a odraslima zanimljiv.

"Ova predstava angažuje njihovu maštu, njihovo odrastanje, angažuje ih da budu bolji ljudi i da vjeruju u prave i ljudske i prijateljske i društvene i životne sisteme vrijednosti", poručio je umjetnički direktor Gradskog pozorišta, Dušan Kovačević.

snjezna kraljica
foto: Mediabiro

Dodao je i da je režiser predstave, Jagoš Marković "dao jak lični i estetski pečat repertoaru Gradskog pozorišta"

Marković je poručio da je riječ o predstavi o ljubavi, ali i o onome kakav bi svijet trebalo da bude.

"Vjerujem da daje dobar model djeci, ali i odraslima, jer smo je radili i za djecu i za odrasle", kazao je režiser.

Da je to tako smatra i mlada glumica Jelena Simić, koja vjeruje da je "predstava za svakoga ko želi da nađe smisao u ovim ludim vremenima"

Predstava “Snježna kraljica” biće tokom februara izvedena još četiri puta – dva dana nakon premijere, kao i 20. i 21. februara.

Bonus video: