Masoničić predstavio roman "Kraj smjene"

Masoničić ističe da mu je realističniji način pisanja bliži i da ideju za pisanje romana mu daju događaji iz stvarnog života.

4056 pregleda 1 komentar(a)
Sa promocije, Foto: Anđela Flis
Sa promocije, Foto: Anđela Flis

Milo Masoničić večeras je predstavio svoj drugi roman "Kraj smjene" u sali DODEST, KIC "Budo Tomović", dok je moderator bio Vasko Raičević.

Masoničić je istakao da mu je realističniji način pisanja bliži i da ideju za pisanje romana mu daju događaji iz stvarnog života.

Početna scena u romanu je inspirisana događajem koji mu se desio u periodu kada je i krećao da piše roman i vidio ga je kao lijepu metaforu života. Za poziciju pripovjedača je izabrao ženski lik, takođe inspirisan stvarnim likom, objašnjava nam pisac.

Ističe da "ne piše kratke priče i da mu prija širina u pisanju".

Masoničić kaže da većinu pažnje stavlja na tehniku pisanja i uklanjanje viškova, dok temu smatra sekundarnom.

Pisac je objasnio da vrijeme u kojem se dešava radnja romana boji depresiju koju likovi imaju, ali oni nisu nesrećni i ne obraćaju pažnju na probleme, već su naviknuti na njih i smatraju ih nekom svakodnevnicom.

"Na dramaturgiji mi je veliki problem bio kratki i nijemi film, ali smatram da nema velike razlike između dramaturgije i pisanja", rekao je Masoničić.

Bonus video: