Mali koncert kamerne muzike u KIC-u

“Za izvođenje kamerne muzike u okviru Worldwide Play-In članstvo u ovoj organizaciji nije uslov muzičarima, već isključivo njihova dobra volja da sviraju zajedno i tako sebi i drugima učine život ljepšim i sadržajnijim, i da jednog martovskog vikenda svijet vibrira u sazvučjima kamerne muzike”, saopšteno je iz KIC-a

3504 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KIC
Foto: KIC

“Mali koncert kamerne muzike” povodom svjetskog vikenda kamerne muzike “Worldwide Play-In Weekend”, biće prikazan onlajn u subotu, u 18 časova putem zvaničnog Youtube kanala.

Koncert će izvesti članovi kvinteta Stretto iz Podgorice, koji će biti snimljeni u velikoj sali KIC “Budo Tomović”, dok će na repertoaru koncerta biće muzika Antonjina Dvoržaka, Terceto za gudački trio i drugi klavirski kvintet op. 81. Članovi ansambla Stretto su članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra, a čine ga pijanistkinja Milena Nikočević, koja je ujedno i profesorica klavira, violinisti Eleonora Vujović i Milena Mitrić, violista Petar Obradović i violončelistkinja Ana Zakrajšek.

Ove godine, zbog pandemije kovida, Play-in se održava trećeg vikenda marta i uglavnom će biti onlajn.

“Za izvođenje kamerne muzike u okviru Worldwide Play-In članstvo u ovoj organizaciji nije uslov muzičarima, već isključivo njihova dobra volja da sviraju zajedno i tako sebi i drugima učine život ljepšim i sadržajnijim, i da jednog martovskog vikenda svijet vibrira u sazvučjima kamerne muzike”, saopšteno je iz KIC-a.

Worldwide Play-In je godišnja globalna proslava izvođenja kamerne muzike koju je inicirala mreža za kamernu muziku ACMP (Advanced Chamber Music Players), koja traje već 70 godina i broji preko 2.500 članova širom svijeta. Cilj ovog svjetskog programa je da okupi u isto vrijeme muzičare iz cijelog svijeta, koji će svirati u okviru manjih ili većih kamernih ansambala, u toplini svog doma ili na javnim mjestima, poput škola, galerija i koncertnih sala.

Bonus video: