Edukativni i umjetnički festival

“Na ovaj način želimo da održimo kontinuitet jedne divne manifestacije, koja traje već osam godina i koja ima umjetnički i edukativni karakter”

828 pregleda 0 komentar(a)
"Male morske pjesme i priče", Foto: JU Narodna biblioteka Budva
"Male morske pjesme i priče", Foto: JU Narodna biblioteka Budva

Festival književnosti za djecu “Male morske pjesme i priče” biće održan sjutra i prekosjutra u 17 časova u amfiteatru C8 Akademiije znanja u Budvi. Festival, osmi put po redu, organizuje JU Narodna biblioteka Budve i nevladina organizacija Dramski studio Budva.

“Na ovaj način želimo da održimo kontinuitet jedne divne manifestacije, koja traje već osam godina i koja ima umjetnički i edukativni karakter”, rekla je direktorica biblioteke Mila Baljević.

Prvog dana festivala će biti obilježen Međunarodni dan knjige za djecu i tim povodom će biti dodijeljene nagrade dobitnicima ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg konkursa festivala.

Festival će biti otvoren izložbom fotografija “Blic od palube” autorke Anastasije Knežević, nakon koje će uslijediti i književni program koji će trajati do 19 časova.

U programu učestvuju: Tatjana Kuljača, Sandra Đurbuzović, Vera Mačić, Radmila Knežević, Stanka Rađenović Stanojević i članovi Dramskog studija Budva.

Drugog dana festivala će biti izvedena pozorišna predstava “Morko Morskić” Dramskog studija Budve u periodu od 12 do 14 časova u bioskopu Cadmus Cineplex. Predstava je rađena po tekstu i u režiji Radmile Knežević u kojoj će glumiti Vasilije Knežević.

Nakon predstave biće realizovana književna radionica “Šapnulo mi je more”, a radionicu će voditi: Miloš Boreta, Mirjana Dajičić, Sanja Vilus.

Festival se svake godine održava uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvjete i stručnu preporuku Zavoda za školstvo, čime se ostvaruje zavidna saradnja sa svim osnovnim školama u zemlji.

Bonus video: