Program regionalnog filmskog festivala

Biće prikazani filmovi koji su zapaženi u svijetu i na prestižnim festivalima, poput čuvenog u Kanu, Veneciji, Berlinu, ali i Sarajevu i ostalima... Najavljeno je prikazivanje djela “Smrt filma, a i mog oca” za koji režiju potpisuje Dani Rosenberg, zatim “Novi poredak” reditelja Mišela Franka, debitantski igrani film Filipa Jurijeva “Mladi kitolovac”, “Sluge režima”...

1028 pregleda 0 komentar(a)
Foto: regionalni filmski festival
Foto: regionalni filmski festival

Zajednički regionalni onlajn filmski festival koji je udružio četiri filmska festivala iz četiri zemlje: Sarajevo Film Festival (Bosna i Hercegovina), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma iz Beograda (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora), najavljuje novi doživljaj festivalskog iskustva, a juče su predstavili i festivalski program i detalje u vezi sa onlajn platformom.

Devetodnevni festival koji se održava u sklopu Mreže festivala Jadranske regije biće održan onlajn na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba od 9. do 17. aprila. Platforma je namijenjena prvenstveno publici u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori, koji će moći da uživaju u filmovima koje su izabrali selektori četiri partnerska festivala.

Biće prikazani filmovi koji su zapaženi u svijetu i na prestižnim festivalima, poput čuvenog u Kanu, Veneciji, Berlinu, ali i Sarajevu i ostalima... Najavljeno je prikazivanje djela “Smrt filma, a i mog oca” za koji režiju potpisuje Dani Rosenberg, zatim “Novi poredak” reditelja Mišela Franka, debitantski igrani film Filipa Jurijeva “Mladi kitolovac”, “Sluge režima” u režiji Ivana Ostrohovskog, te debitantski igrani film Žanete Nordahl “Krvne veze”, kao i dokumentarni film “Jedna od nas” Đure Gavrana.

U programu su i restaurirane verzije jugoslovenskih klasika, koji se prikazuju sa željom da se podsjeti na filmsko blago regiona: film “Pavle Pavlović” Puriše Đurđevića iz 1975. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Avelinu i Trstu i “Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Vrnjačkoj Banji i Kanu.

Uz film, publika će imati priliku da pogleda i razgovore s nekim od autora filmova u programu. Cijena koda za film je četiri eura, a za kompletan paket 25 eura. Neophodno je kreirati profil (account) na platformi unošenjem potrebnih podataka. Nakon što iznajmite film, odnosno kliknite opciju “Rent” i unesite detalje svoje bankovne kartice. Film će biti u sekciji “My Library” tokom narednih 48 časova a za to vrijeme može se gledati više puta.

Bonus video: