"želimo da probudimo želju za bioskopom i doprinesemo obnovi kulturnih aktivnosti "

Berlinale za širu publiku samo napolju

Gledaoci koji žele da prisustvuju projekcijama od 9. do 20. juna na 16 mjesta u tom gradu, uključujući ostrvo s muzejima, moraju da se pridržavaju strogih zdravstvenih protokola

1637 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Soeren Stache
Ilustracija, Foto: Soeren Stache

Organizatori Berlinala najavili su da ostaju pri planu da u junu projekcije za širu publiku organizuju isključivo napolju, navodeći da se zdravstvena situacija u Njemačkoj poboljšala.

Ovaj filmski festival, nastao 1951. godine, koji je, pored Kana i Venecije, jedan je od tri glavna festivala u Evropi, biće održan u dva dijela poslije onlajn takmičenja početkom marta.

Na ovogodišnjem 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu glavnu nagradu Zlatni medvjed za najbolji film dobio je film “Baksuzni kres ili luda pornografija” rumunskog reditelja Radua Žude.

“Pad stope incidencije u Berlinu i znak lokalnih vlasti da pozitivno podrže zahtjev za pilot projektom sa obaveznim testiranjem učvrstili su upravu festivala u odluci da dogadjaj bude napolju”, saopšteno je u Berlinu.

Gledaoci koji žele da prisustvuju projekcijama od 9. do 20. juna na 16 mjesta u tom gradu, uključujući ostrvo s muzejima, moraju da se pridržavaju strogih zdravstvenih protokola, uključujući negativan test ili potpunu vakcinaciju.

Zvanična dodjela nagrada u prisustvu pobjednika nagrađenih u martu, zakazana je za 13. jun.

“Ovim specijalnim ljetnjim festivalom želimo da probudimo želju za bioskopom i doprinesemo obnovi kulturnih aktivnosti sa publikom”, navodi se u saopštenju uprave festivala Berlinale.

“Pad stope incidencije u Berlinu i znak lokalnih vlasti da pozitivno podrže zahtjev za pilot projektom sa obaveznim testiranjem učvrstili su upravu festivala u odluci da dogadjaj bude napolju”, saopšteno je u Berlinu

Preporučujemo za Vas