Glumac u Londonu snima seriju sa Gerijem Oldmanom

Šerbedžija igra odbačenog špijuna

Sem Oldmana i Šerbedžije, zasada je potvrđeno da u seriji glume i Džonatan Prajs, Kristin Skot Tomas, Saskija Rivs, Džek Louden, Kristofer Čang, Olivija Kuk, Kris Rajli

3446 pregleda 0 komentar(a)

Rade Šerbedžija, glumac sa ovih prostora sa najbogatijom internacionalnom karijerom, uskoro će početi snimanje serije u Londonu za Epl TV+.

Kako je Šerbedžija otkrio za Novu.rs, riječ je o seriji “Slow Horses” (radnog naslova “Embankment”), adaptaciji špijunskih romana Mika Herona koga nazivaju Le Kareom 21. vijeka. Scenario je adaptirao Vil Smit, jedan od scenarista serije “Potpredsjednica” (VEEP).

“Ja sam samo pročitao scenario za četiri epizode, u kojima ja igram. To je fantastično! Geri Oldman igra glavnu ulogu, a ja imam sve scene s njim. Igram dvostrukog špijuna za koga su mislili da je jedno, a onda se ispostavilo da je bio nešto drugo, toliko je bio vješt”, ispičao je o svojoj novoj ulozi Šerbedžija.

Sem Oldmana i Šerbedžije, zasada je potvrđeno da u seriji glume i Džonatan Prajs, Kristin Skot Tomas, Saskija Rivs, Džek Louden, Kristofer Čang, Olivija Kuk, Kris Rajli

Niz romana Mika Herona na kojima je zasnovana serija bavi se grupom odbačenih špijuna koji su završili u nemilosti MI5 zbog prljavih poslova. Njih predvode bivši “hladni ratnik” Džek Lemb (Oldman) i River Kartrajt (Louden) koji bi da bude novi Džejms Bond.

Kako javljaju strani mediji, snimanje je počelo u Engleskoj decembra prošle godine, a “The Daily Mail” je u februaru objavio i prve paparaco fotografije sa seta.

Serija će ukupno imati 12 epizoda, mada još nije potvrđeno da li je riječ o jednoj ili dvije sezone. M.V.

Preporučujemo za Vas