Izložbu organizuje Nevladino udruženje FLUX u partnerstvu sa Fakultetom likovnih umjetnosti

Izložba plakata “Betoven 250” u Podgorici

Na izložbi će biti prikazano 17 plakata, kojim će se predstaviti 11 mladih crnogorskih dizajnera

2336 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: FLU
Ilustracija, Foto: FLU

“Betoven 250” je naziv izložbe plakata povodom obilježavanja 250 godina od rođenja Ludviga van Betovena, koja je prošle godine odložena zbog pandemije, a biće otvorena u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta u Podgorici danas u 12 sati i trajaće do 7. jula 2021.

Izložbu organizuje Nevladino udruženje FLUX u partnerstvu sa Fakultetom likovnih umjetnosti Cetinje i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada, a biće postavljena na platou između JU Narodna biblioteka Radosav Ljumović i Gradskog parlamenta.

Na izložbi će biti prikazano 17 plakata kojim će se predstaviti 11 mladih crnogorskih dizajnera, studenata završne godine osnovnih i master studija, na Studijskom programu grafički dizajn, Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore: Lana Bulatović, Aleksandra Drecun, Gordana Đurović, Ana Ivanović, Sara Jolić, Ana Knežević, Ana Mitrović, Miloš Nikolić, Dejan Ratković, Radisav Stijović i Simona Vujović.

Izloženi plakati bili su dio redovnih zadataka na predmetu Grafičke komunikacije, koji vodi prof. mr Ana Matić, zajedno sa saradnicom Mašom Mušikić, kao i na predmetu Tipografija i pismo MA, koji vodi doc. mr Adela Zejnilović, zajedno sa saradnicom Ivanom Vujošević. Koordinatorke projekta su doc. mr Adela Zejnilović i prof. mr Ana Matić.

Nakon Podgorice, planirano da je tokom jula izložba bude premještena na plato ispred Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.

Nevladino udruženje FLUX ovu izložbu realizuje u okviru programskog segmenta, u okviru koga daje dizajnerski osvrt na neke važne događaje, ličnosti i društvene pojave.

Preporučujemo za Vas