Akvareli Marice Kuznjecov Boljević

Tehnika akvarela, od latinske riječi aqua - voda je potpuno novi izraz u slikarstvu Marice Kuznjecov Boljević

2683 pregleda 1 komentar(a)
Foto: JU Muzeji i galerije Budva
Foto: JU Muzeji i galerije Budva

Izložba akvarela „Izranjanje“ Marice Kuznjecov Boljević biti otvorena večeras u 21 čas u Spomen-domu „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi.

Izložbu će otvoriti Radmila - Beća Radulović, diplomirani grafički dizajner, koja je o radu Kuznjecov Boljević zapisala:

„Tehnika akvarela, od latinske riječi aqua - voda je potpuno novi izraz u slikarstvu Marice Kuznjecov Boljević. HRABROST da, iz veoma apstraktnog, ekspresivnog i koloristički snažnog načina slikanja prethodnih godina, napravi iskorak ka lakom, nježnom i naoko transparentnom akvarelu, je samo dokaz da u nama postoje neistražene mogućnosti i čitav svijet tananih emocija koje podjednako traže svoj put ka vani.

Marica Kuznjecov Boljević je napravila taj korak i neočekivano na nepoznatom terenu uspjela potpuno da nas osvoji, da nas povede na svoje putovanje, da nas očara magijom, da nas umiri lakoćom ‘postojanja’, a ispuni emocijom i nedvosmisleno nam pokaže da je, u moru svega čega smo bili lišeni prethodnih godinu dana, izlaz, pa i suština čovjeka samo čista LJUBAV. Ta ljubav koja diše i treperi iz svakog poteza četkicom, iz svakog akvarela koji se nižu pred nama, je osnovni princip po kome živi i radi Marica. Ljubav je jedina istina i vrijednost iz koje mogu nastati vrhunska umjetnička djela poput ovih“.

Bonus video: