Repertoar Kraljevskog pozorišta za jul

Za kraj jula je najavljena premijera predstave “Čikaške perverzije”

1144 pregleda 0 komentar(a)
Kraljevsko pozorište "Zetski dom" na Cetinju, Foto: Culture Corner
Kraljevsko pozorište "Zetski dom" na Cetinju, Foto: Culture Corner

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” je objavilo julski repertoar, u okviru kojeg su spremili devet programa, od kojih će sedam biti održano u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, a među njima je i premijera komada “Čikaške perverzije”.

Prvi događaj će biti izvođenje komada “Rani jadi”, reditelja Petra Pejakovića u subotu u 19 časova u “Zetskom domu” na Cetinju. U predstavi učestvuju djeca iz cetinjskih osnovnih i srednjih škola, a u ponedjeljak će sa pomenutom predstaom gostovati na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu (KFPD).

Komad “Bog masakra”, koji je po tekstu Jasmine Reze, režirao Siniša Evtimov biće izveden u srijedu 7. jula u 20 časova u “Zetskom domu”.

Za dan kasnije je najavljeno gostovanje Dramskog studija “Prazan prostor”, Fakulteta dramskih umjetnosti i KFPD, koji će izvesti komad “(Ne) pričaj mi bajke” u 19 časova, a predstava je namijenjena uzrastu iznad osam godina.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” je u susret Dana državnosti pripremio filmsko veče tokom kojeg će se prikazati ostvarenje Radomira Šaranovića “Trinaesti jul”. Program će početi u 20 časova u ponedjeljak 12. jula, a Kraljevsko pozorište “Zetski dom” ga organizuje u saradnji sa Crnogorskom kinotekom i Prijestonicom Cetinje.

Kraljevsko pozorište će ponovo gostovati u Kotoru, gdje će biti izveden komad “Kapital” iz 2018. godine, u režiji Andraša Urbana, po motivima istoimenog djela Karla Marksa. Predstava će biti izvedena 18. jula u 21 čas na Ljetnjoj pozornici.

Kraj jula proteći će u znaku premijere komada “Čikaške perverzije” - još jedna nova ovogodišnja predstava u produkciji “Zetskog doma”, koju je po tekstu Dejvida Memeta, režirao Zoran Rakočević. U ovoj predstavi će prvi put, još od šezdesetih godina prošlog vijeka, nastupiti svi članovi novoformiranog glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”: Marija Labudović, Jelica Vukčević, Jelena Laban, Goran Vujović i Vule Marković.

Premijera “Čikaških perverzija” na repertoaru će biti u četvrtak, 29. jula, sa početkom u 20 časova, reprizna izvođenja će biti 30. i 31. jula, u istom terminu.

Bonus video: