U Ulcinju u četvrtak počinje tradicionalni Sajam knjiga

Tokom trajanja sajma biće organizovane književne večeri posvećene velikanima pisane riječi, Radovanu Zogoviću i Rudolfu Marku

3893 pregleda 49 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tradicionalni Sajam knjiga biće svečano otvoren u četvrtak na Pristanu u Ulcinju, saopštili su u Turističkoj organizaciji.

"Ovaj sada već kultni događaj, koji obilježeva dvadeseto izdanje, trajaće pet dana, odnosno do drugog avgusta“, navodi se u saopštenju TO, koja je uz Opštinu Ulcinj, Centar za kulturu i Institut knjige i promocije iz Tirane, organizator jubilarne manifesatcije "Sajam knjiga– Ulcinj 2021".

Tokom trajanja sajma, kako se navodi, biće organizovane književne večeri posvećene velikanima pisane riječi, Radovanu Zogoviću i Rudolfu Marku.

"Inače, ova manifestacija u Ulcinju se organizuje počev od 2001, i na njoj redovno svoja izdanja predstavlja više od 50 izlagača iz Crne Gore, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona", stoji u saopštenju TO.

Podsjeća se da su sajam do sada otvarali najpoznatija imena književnosti, ali i čelni ljudi država Crne Gore i Albanije - Filip Vujanović, Rexhep Mejdani, Aleksander Mojsiu, Bamir Topi, te više ministara kulture i obrazovanja iz država regiona.

"Ove godine, ta čast će pripašće čelnicima akademija nauka i umjetnosti iz Crne Gore, Albanije i Kosova. Biće to sigurno prilika da oni u Ulcinju razgovaraju o jačanju međusobne saradnje u oblasti kulture između naših zemalja", stoji u saopštenju.

Bonus video: