Bratić tražila smjenu Vukčevića

Odluci ministarke Bratić o smjeni Vukčevića usprotivili su se pojedini članovi Savjeta koji su najavili podnošenje ostavki ukoliko do smjene dođe

35211 pregleda 61 reakcija 66 komentar(a)
Vukčević, Foto: Boris Pejović
Vukčević, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, na čijem je čelu Vesna Bratić, svega nekoliko dana pred početak Filmskog festivala Herceg Novi (FFHN) - Montenegro film festivala, drastično je smanjila budžet opredijeljen za ovu manifestaciju od nacionalnog značaja, a pored toga je inicirala i smjenu predsjednika Savjeta festivala Nikole Vukčevića.

To je "Vijestima" nezvanično potvrdio pouzdan izvor iz organizacije festivala.

Budžet je, tvrdi izvor "Vijesti", bez prethodnog obrazloženja smanjen za oko dvije trećine ranijeg iznosa, a takođe bez obrazloženja je najavljena i smjena Vukčevića na čije mjesto je trebalo da bude imenovan glumac Slaviša Čurović.

Odluci ministarke Bratić o smjeni Vukčevića usprotivili su se pojedini članovi Savjeta koji su najavili podnošenje ostavki ukoliko do smjene dođe. Nakon što je ostao bez velikog dijela budžeta, FFHN bi tako nekoliko dana pred početak ostao i bez glavnog upravljačkog organa, pa bi realizacija manifestacije bila upitna.

Tako je Bratić bila prinuđena da odustane od novih "kadrovskih rješenja". "Vijesti" su ovim povodom poslale pitanja Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta čiji odgovori do sada nijesu stigli. Nikola Vukčević nije želio da komentariše ove navode. Festival je otvoren sinoć i traje do 7. avgusta.

Bonus video: