Bokeljska noć ponovo onlajn

Fešta nad feštama biće održana 21. avgusta u 21 čas putem društvenih mreža

1951 pregleda 0 komentar(a)
Foto: kulturni centar nikola đurković kotor
Foto: kulturni centar nikola đurković kotor

Tradicionalna manifestacija, fešta nad feštama “Bokeljska noć 2021” i ove godine će biti održana onlajn, 21. avgusta u 21 čas, putem Jutjub kanala i društvenih mreža JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, saopštili su organizatori.

“S obzirom na mjere koje propisuje Ministarstvo zdravlja, u borbi protiv pandemije virusa korona, ovo je jedini način da se ne prekine viševjekovna tradicija. Nemogućnost ostvarivanja dubljeg kontakta između aktera i posmatrača, osim onog virtuelnog i na distanci, dovele su do radikalnih promjena ne samo Bokeljske noći nego i većine kulturnih programa, a mi smo i ovoga puta našli način da dopremo do publike, te da se na svojstven način nosimo s ovom situacijom”, obrazloženo je u saopštenju.

U toku je i snimanje dokumentarnog filma čiju režiju potpisuje Dušan Vuleković, a u produkciji kotorskog Kulturnog centra.

”Prisjetićemo se ranijih fešti, kako se rađaju ideje za dekoraciju barki, koliko Kotor ima meštara koji su već decenijama dio ove veličanstvene manifestacije…”, poručili su producenti.

Bonus video: