Internacionalni likovni susreti "Slikari Lazovići": Sedmodnevna manifestacija završena izložbom

Zatvarajući koloniju direktor Muzeja Željko Raičević je kazao da je još jedna slikarska priča uspješno privedena kraju

2220 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici likovnih susreta, Foto: Muzej Bijelo Polje
Učesnici likovnih susreta, Foto: Muzej Bijelo Polje

Sedmodnevna manifestacija likovnih susreta "Slikari Lazovići" završena je sinoć izložbom slika u dvorištu Muzeja u Bijelom Polju.

Likovne susrete, treće po redu, organizovao je Muzej, a prethodnih dana učesnici su stvarali svoja djela u dvorištu muzeja i u gradskim parkovima.

Zatvarajući koloniju direktor Muzeja Željko Raičević je kazao da je još jedna slikarska priča uspješno privedena kraju.

"Ono što treba da radimo u narednom periodu, jeste da održavamo redovno koloniju, da pokušamo stvoriti što bolje uslove kako bi ona nesmetano funkcionisala i da sam fundus približimo građanima i svima koji dolaze u naš grad", istakao je Raičević.

Na ovogodišnjim susretima je učestvovalo 10 umjetnika iz Crne Gore, Srbije i BIH i nastalo je oko 30 djela u različitim tehnikama.

Ove godine u koloniji su učestvovali slikari: Luka Joksimović, Milan Jovović, Eldin Suljević, Maja Ćuk, Danilo Vuković, Aleksandar Ostojić Emir Osmić, Boris Hodak, Naod Zorić i Marija Vemić Abramović.

"Evo već treću godinu za radom održavaju se likovni susreti koji su prepoznatljivi po svom kvalitetu. Ovoga puta smo se potrudili da u Bijelom Polju okupimo najbolje umjetnike iz zemlje i okruženja", kazao je direktor Muzeja Željko Raičević, podsjećajući da je prošle godine, zbog epidemiološke situacije ova manifestacija organizovana onlajn.

Bonus video: