"Ana Karenjina" za početak sezone

Filmsko veče povodom 80 godina od rođenja i 20 od smrti crnogorskog reditelja Živka Nikolića slijedi u ponedjeljak, šestog septembra u 20 časova. Program će biti upriličen u saradnji s Crnogorskom kinotekom, a biće prikazano jedno od najznačajnijih Nikolićevih ostvarenja “Jovana Lukina"

4148 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave “Ana Karenjina”, Foto: Ana Kašćelan
Scena iz predstave “Ana Karenjina”, Foto: Ana Kašćelan

Nova sezona u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” počeće večeras cetinjskom premijerom komada “Ana Karenjina” u 19 časova. Komad je po čuvenom Tolstojevom romanu režirao Mirko Radonjić, uloge tumače Sanja Vujisić, Pavle Prelević i Aleksandar Gavranić, a predstava je rađena u koprodukciji Zetskog doma i Dramskog studija “Prazan prostor” iz Podgorice.

Repertoar Zetskog doma će obogatiti i jedna premijera s repriznim izvođenjima, nova filmska projekcija i jedno gostovanje.

Premijera komada “Čikaške perverzije” zakazana je za ponedjeljak, 20. septembar u 20 časova. Predstavu je, prema tekstu Dejvida Memeta, režirao Zoran Rakočević naročito je značajna zbog toga što će u njoj prvi put zajednički uloge tumačiti članovi novoformiranog glumačkog ansambla Kraljevskog pozorišta Vule Marković, Jelica Vukčević, Marija Labudović, Jelena Laban i Goran Vujović. Reprizna izvođenja “Čikaških perverzija” slijede 21. i 22. u 20 časova.

Filmsko veče povodom 80 godina od rođenja i 20 od smrti crnogorskog reditelja Živka Nikolića slijedi u ponedjeljak, šestog septembra u 20 časova. Program će biti upriličen u saradnji s Crnogorskom kinotekom, a biće prikazano jedno od najznačajnijih Nikolićevih ostvarenja “Jovana Lukina”.

Predstava “Ana Karenjina” gostuje i na Festivalu internacionalnog alternativnog teatra - FIAT u Podgorici, u utorak 14. septembra u 19 časova. Ova predstava će i zatvoriti septembarski repertoar Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” 26. septembra u 19 časova.

Repertoar
Repertoarfoto: Poster

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama protiv novog koronavirusa (SARS-CoV-2) posjeta predstavama i drugim programima dozvoljena samo uz jedan od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Radno vrijeme biletarnice je od ponedjeljka do petka u periodu 10 do 13 i od 18 do 20 časova, dok se informacije o rezervacijama i prodaji ulaznica mogu dobiti i putem telefona 067428655. Najstariji državni teatar uskoro će omogućiti i online rezervaciju ulaznica na zvaničnoj internet prezentaciji, poručuju oni.

Bonus video: