Radovi koji odišu novim romantizmom

Umjetnica Ružica Radulović večeras će se predstaviti u Beogradu

3930 pregleda 89 reakcija 0 komentar(a)
Izložba slika “Slučaj traganja” Ružice Radulović, Foto: Privatna arhiva
Izložba slika “Slučaj traganja” Ružice Radulović, Foto: Privatna arhiva

Samostalna izložba slika Ružice Radulović biće otvorena večeras u 19 časova u Kulturnom centru Čukarica (KCČ) na Banovom Brdu u Beograd.

Radulović, porijeklom iz Bijelog Polja, godinama radi, stvara i živi u Parizu, gdje honorarno izrađuje mozaike i obučava ljude da ih prave, za Caritas Cesour Catolique. Radulović je odlučila da izložba bude u Beogradu, gdje trenutno boravi zbog aktuelne situacije s epidemijom kovid-19.

”Radulović ima moć da uhvati trenutak u svojim radovima koji odišu novim romantizmom, veselošću i nevjerovatnom tehnikom”, stoji u recenziji, koju je radio poznati likovni kritičar Dejan Đorić. On je svrstao slikarstvo Ružice Radulović u “novi romantizam”, a svoju impresiju o njenom radu u recenziji podijelili su i: književnik iz Beograda Goran Skrobonja, slikar Matan Vukčević, slikarka Sanja Veličković, likovna kritičarka Maja Živanović, dirigent Jazz Orkestra HRT, kompozitor i trombonista Miron Hauser i novinar RTCG Vanja Kovačević.

Izložbu, koja će trajati do 27. septembra, otvoriće menadžerka Kulturnog centra Čukarica Nada Tanasijević i novinar, publicista i književnik Aleksandar Bečić. Izložbu će, takođe, svojim glasom i nastupom uveličati i operska pjevačica Emilija Minić, koju će na klaviru pratiti pijanistkinja Jelena Polović-Šiljeg, kao i glumica i pjevačica Biljana Prokić.

Izložbu u KC Čukarica podržala je i Ambasada Srbije u Crnoj Gori.

Bonus video: