Koncert mlade operske dive

"Najizazovnije je pjevati pred svojim sugrađanima i pred mojim Tivtom. Prvi put ću pjevati cijeli koncert u Tivtu pred publikom i već sada me obuzimaju intenzivne emocije", izjavila je talentovana dvadesetogodišnja operska pjevačica

5530 pregleda 91 reakcija 3 komentar(a)
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Mlada tivatska operska pjevačica, sopran Antonia Vučinović održaće solistički koncert sjutra u amfiteatru Marina naselja u turističkom kompleksu Luštica Bay kod Tivta, u 20.30 časova.

Uz klavirsku pratnju Alekseja Molčanova, te čelistkinje Ane Dulović, Vučinović će izvesti repertoar na kome su djela Pučinija, Vivaldija, Mocarta, Rahmanjinova, i druge arije među kojima je i Daničina ”U dalekom drenopolju”, iz opere “Balkanska carica”.

”Raduje me prilika da nakon virtuelnog koncerta prošle godine, u rodnom gradu održim solistički koncert upravo u Luštici Bay koja se dokazala kao svojevrsna kulturna i koncertna platforma, gdje, naročito domaći izvođači, imaju šansu da nastupe pred međunarodnom publikom. Najizazovnije je pjevati pred svojim sugrađanima i pred mojim Tivtom. Prvi put ću pjevati cijeli koncert u Tivtu pred publikom i već sada me obuzimaju intenzivne emocije”, izjavila je talentovana dvadesetogodišnja operska pjevačica.

Antonia Vučinović interesovanje za muziku i scenu pokazuje još od malih nogu. Student je jedne od najprestižnijih muzičkih akademija na svijetu MDW - “Universitat fur Musik und darstellende Kunst Wien” u Beču, Austrija. Akademija je 2018. godine proglašena za najbolju svjetsku muzičku akademiju. Osvojila je brojne nagrade iz solo pjevanja na državnim i međunarodnim takmičenjima i priredila niz solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu. Prošle godine je učestvovala u prvoj operi u našoj zemlji, “La Boheme” - Đakoma Pučinija, dok će u oktobru ove godine igrati u Mocartovoj operi “Don Giovanni” u Beču.

Bonus video: