Nagrada "Za uredništvo" dodijeljena "Novoj knjizi"

Uljarević kazao da nagradu doživljavaju kao potvrdu kvaliteta njihovog rada i da ona pokazuje da je vidljiv i značajan ne samo u Crnoj Gori

1966 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nova knjiga
Foto: Nova knjiga

Nagrada za uredničku koncepciju svih biblioteka na XXXII Internacionalnom sajmu knjiga u Sarajevu dodijeljena je izdavačkoj kući "Nova knjiga" kojom rukovodi glavni urednik Predrag Uljarević.

Sarajevski sajam knjiga jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini i regionu koji, kako navode, uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike

Na ovogodišnjem Sajmu, koji se od 6. do 11. oktobra održao pod motom "Ključ mudrosti i zdravlja", učestvovalo je više od 100 izdavača.

Uljarević je kazao da nagradu doživljavaju kao potvrdu kvaliteta njihovog rada i da ona pokazuje da je vidljiv i značajan ne samo u Crnoj Gori.

"Nagrade uvijek podstiču i obavezuju da se sa većom pažnjom brine o kvalitetu izdavačke produkcije. Neke od naših biblioteka poput: Biblioteka Svjetska književnost, Kult, Sfinga, Velika biblioteka psihologija, Riznica, Retrovizor i Scena su postale tražene u regionu u svim knjižarama na prostoru EX Jugoslavije. Ovom prilikom želio bih da istaknem važnost međudržavne i posebno regionalne saradnje. Imamo dugogodišnju uspješnu saradnju sa Sarajevskim sajmom knjige i Međunarodnim centrom za mir iz Sarajeva kao najvažnijim izdavačima i piscima iz Bosne i Hercegovine”, rekao je Uljarević.

Bonus video: