Počinje Balkanski festival ruskih crtanih filmova

Festival se održava danas i sjutra u Podgorici, a sjutra i preksjutra priliku da pogledaju ruske crtane filmove imaće i mlada publika u Budvi

2119 pregleda 0 komentar(a)
Foto: poster
Foto: poster

Balkanski festival ruskih crtanih filmova biće otvoren danas u Podgorici u zgradi Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke u 17 časova, a već u 17.30 biće upriličena projekcija filma “Hofmanijada”.

Festival se održava danas i sjutra u Podgorici, a sjutra i preksjutra priliku da pogledaju ruske crtane filmove imaće i mlada publika u Budvi.

”Specijalne projekcije klasičnih i novih filmova najstarijeg ruskog filmskog studija ‘Sojuzmultifilm’ održavaju se povodom 85. godišnjice legendarne ‘fabrike crtanih filmova’, na inicijativu Rossotrudničestva, kompanije Balkanski putnik i Ruske gazete. Poseban poklon za mlade gledaoce biće projekcija novog jedinstvenog dugometražnog filma ‘Hofmanijada’”, najavljuju organizatori.

Na sjutrašnjem repertoaru u Podgorici od 17 do 19 časova su filmovi: “Izbirljivi miš”, “Tajna doline meda”, “Avanture Petita i Vuka”, “Karirana zebra” i “Narandžasta krava”.

Program u Budvi počinje sjutra, u bioskopu Cadmus Cineplex, u 15 časova kada će biti prikazani filmovi “Karirana zebra” i “Narandžasta krava” namijenjeni mlađem školskom uzrastu. Srednji školski uzrast od 15.30 moći će da pogleda filmove: “Izbirljivi miš”, “Tajna doline meda”, “Avanture Petje i Vuka”, a u 20.30 časova na repertoaru je film “Hofmanijada” namijenjen starijoj djeci.

Repertoar će biti ponovljen sjutra u Budvi, od 15 časova pa sve do 16.30 kada će biti prikazan film “Hofmanijada”.

Festival u Crnoj Gori organizuju “Balkanski putnik”, “Ruskofona dijaspora Crne Gore”, Kulturno-informativni centar “Moskva” u Podgorici i “Rossotrudničestvo”, uz podršku Dana ruskog dječijeg filma u Srbiji “Priče o djetinjstvu”. Festival je podržala Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Bonus video: