Izložba fotografija Marka Korsa otvorena u kolašinskom Zavičajnom muzeju

Izložbu su otvorili italijanski ambasador u Crnoj Gori i predsjednik Opštine

2621 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Izložbu fotografija „Da s neba zemlji čudo pokaže“ - Italija u očima Marka Korsa u Zavičajnom muzeju u Kolašinu otvorili su sinoć amabasador te države u Crnoj Gori Luka Zelioli i predsjendik Opštine Kolašin Milosav Bulatović.

To je, kako je kazao Zelioli, prvi kulturni događaj, koji italijanska ambasada organizuje u Kolašinu. On je najavio da će ih biti još, a sve, kako je objasnio, „u duhu veza i zajedničkih kulturnih afiniteta“.

„Ambasada Republike Italije želi da bude prisutna u svakom gradu u vašoj zemlji, tako da je ovo početak saradnje. Korsa je mladi, jako talentovani umjetnik, a ova izložba, između ostalog, dočarava i bogato prirodno nasljeđe naše zemlje“, rekao je Zelioli.

foto: Dragana Šćepanović

O fotografijama Marka Korsa govorila je kustoskinja Zavičajnog muzeja Draginja Kujović. Predsjednik Opštine je, istakao značaj saradnje između dvije zemlje.

„Radi se o jednoj sažetoj, ali sveobuhvatnoj svojevrsnoj panoramskoj šetnji kroz italijanske pejsaže koji govore o „prirodnom nasljeđu“ Italije u kome italijanski umjetnik Korso pronalazi bogato izvorište inspiracije. Elementi prirodnih fenomena kao što su izlazak i zalazak sunca, kretanje vode, porijeklo vjetra, snijeg, raznolikost nebeskog svoda, priroda u svojoj prostranosti i složenosti savršeno su uhvaćeni pažljivim okom fotografa Korsa koji svojim objektivom čini da gledaoca prevede u san“, kazali su krtičari o fotografijama mladog italijanskog umjetnika.

foto: Dragana Šćepanović

Izložba, koja je predhodno doživjela vrlo zapažen uspjehu Crnoj Gori, u kolašinskom Zavičajnom muzeju biće postavljena do 30. novembra. Taj događaj Amabasade Republike Italije, Centar za kulturu i Opština Kolašin organizatori su tog događaja.

Bonus video: