Održan koncert gradskog hora u Bijelom Polju

Gradski hor je izveo desetak kompozicija, zatim a kapela i obradama popularnih pjesama. Zbog ogračničenog broja mjesta, priređen je on line prenos preko youtube kanala. U utorak koncert u Podgorici

6105 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U ovako teškoj situaciji zbog pandemije, smogli smo i snage i hrabrosti al ii želje i volje da se pojavimo pred svojim sugrađanima, gdje nam je i najmilije da nastupamo jer znamo da imamo njihovu veliku podršku, kazala je članica gradskog hora Saška Rakonjac.

Ona je to kazala večeras nakon cjelovečernjeg konerta koji je gradski hor priredio sugrađanima u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Hor je izveo desetak kompozicija, zatim a kapela i obradama popularnih pjesama.

Zbog ogračničenog broja mjesta, priređen je on line prenos preko youtube kanala.

“Osnovani smo 2016. godine i iza nas je veliki broj nagrada sa raznih raznih festivala u Puli i Jedrenu, zatim osvojili smo srebrnu medalju na Beogradskim horskim svečanostima, a na on line takmičenju u Kikindi smo takođe osvojili srebrnu medalju, “ kazala je Rakonjac, dodajući da je hor prije pola godine osvojio zlato na međunarodnom horskom festivalu u Bijeljini.

Rakonjac ističe da su nagrade rezultat kvaliteta pod dirigentskom palicom profesorica Julije Vujošević i Jelene Đaković.

U utorak, 23. novembra, bjelopoljski hor će premijerno nastupiti u KIC “Budo Tomović” u Podgorici.

Bonus video: