Crna Gora - filmska destinacija

Program “Film in Montenegro” promoviše Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju kroz pregled najatraktivnijih filmskih lokacija i potencijala

2574 pregleda 0 komentar(a)
FCCG, Foto: Filmski centar Crne Gore
FCCG, Foto: Filmski centar Crne Gore

Filmski centar Crne Gore (FCCG) i ove godine učestvuje na FOCUS Digital filmskom marketu u Londonu, koji se održava od 7. do 10. decembra u hibridnom formatu, a istovremeno će promovisati Crnu Goru kao filmsku destinaciju u okviru hibridnog izdanja “Moscow international film marketa” i “Russian film business foruma”, koji se održava od 6. do 9. decembra u Moskvi, najavljeno je na sajtu Filmskog centra.

U okviru virtuelnog paviljona, FCCG će predstaviti program “Film in Montenegro” koji promoviše Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju kroz pregled najatraktivnijih filmskih lokacija i potencijala, te podsticajnih mjera za strane producente (cash rebate), kojima se dodatno stimuliše razvoj kinematografskog sektora u našoj zemlji. Istim programom, FCCG se predstavlja i u Moskvi.

”Tokom četiri dana virtuelnog marketa u Londonu, učesnici će biti u prilici da isprate i bogat konferencijski program koji se sastoji od predavanja, panela, masterklasova, radionica i prezentacija. Kako bi se osiguralo da je u potpunosti prilagođen potrebama filmske industrije, ovaj program je razvijen u saradnji sa Savjetodavnim odborom za programski sadržaj, koji uključuje predstavnike vodećih tijela britanske filmske industrije - Pact, The Production Guild, Directors UK, British Film Institute, British Film Commission, UK Screen Alliance, ScreenSkills i Advertising Producers Association”, navodi se u saopštenju FCCG.

Oni su dodali i da Forum u Rusiji ima za cilj da umreži filmske profesionalce iz cijelog svijeta, kroz organizaciju panel diskusija, konferencija, seminara i drugih događaja u oblasti kinematografije na međunarodnom nivou. Više od 30 godina ta dva programa funkcionišu kao nezavisna industrijska platforma koja podstiče širenje međunarodne filmske ponude na rusko tržište. Russian film business forum svake godine okuplja više od 1.500 učesnika: producente, autore, distributere, agente prodaje, ali i fondove, filmska udruženja, kao i predstavnike novih digitalnih medija, production service kompanije i mnoge druge.

Predstavnici Filmskog centra su tokom Filmskog marketa dostupni registrovanim učesnicima za sve informacije u vezi sa lokacijama i povoljnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori, istakli su. U planu je niz sastanaka sa menadžerima lokacija, predstavnicima filmskih fondova i centara, producentskih kompanija i filmskih servisa.

Filmski market FOCUS se održava u Londonu sedmu godinu zaredom u organizaciji The Location Guide i predstavlja jednu od najvažnijih svjetskih platformi za promociju filmskih destinacija.

Bonus video: