Poziv za prijave za „FEST Forward”

Novo izdanje marketa biće održano u Beogradu od 27. februara do 1. marta, tokom predstojećeg FEST-a

2198 pregleda 0 komentar(a)
Foto: poster
Foto: poster

Poziv za prijave na ovogodišnji FEST Forward, međunarodni koprodukcioni market, otvoren je do 25. januara, navodi se na sajtu Filmskog centra Crne Gore.

FEST Forward je platforma za umrežavanje u čijem fokusu je osnaživanje evropskih i regionalnih koprodukcija. Novo izdanje marketa biće održano u Beogradu, od 27. februara do 1. marta, tokom predstojećeg FEST-a, istakli su iz Filmskog centra.

Na FEST Forward mogu se prijaviti projekti dugometražnih filmova koji imaju producenta, a mogu biti u bilo kojoj fazi razvoja. Neophodno je da projekti budu povezani sa regijom Jugoistočne Evrope, bilo po temi ili po produkcionom kontekstu. U obzir dolaze projekti iz: Crne Gore, Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Italije, Ukrajine, a moguće je prijaviti i projekte koji su po pitanju teme povezani sa nekom od pomenutih država.

Izabrani projekti takmičiće se za partnerske nagrade i za FEST Forward Best Pitch Award, koja podrazumijeva nagradu u iznosu od 5.000 eura određenu za razvoj projekta predstavljenog u okviru programa FEST Forward.

Dodatne informacije i obrazac za prijavu mogu se pronaći na sajtu Filmskog centra, fccg.me.

Bonus video: