s ljubavlju druguje s kičicom

Izložba Miodraga Uzelca u Podgorici

Postavku “Deset dosanjanih snova” otvoriće Hadži Bogoljub Boban Velimirović, 14. januara u holu KIC-a “Budo Tomović”, u 19 časova

7836 pregleda 1 komentar(a)
Foto: pele
Foto: pele

Jubilarna, deseta, samostalna izložba slika Miodraga Mike Uzelca biće otvorena u Podgorici, u holu Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, 14. januara u 19 časova.

Izložbu nazvanu “Deset dosanjanih snova” otvoriće Hadži Bogoljub Boban Velimirović, a biće dostupna za javnost do 31. januara.

Izložbu će otvoriti Hadži Bogoljub Boban Velimirović i moći će da se pogleda do 31. januara. O njegovom stvaralaštvu, slikarka Branka Radović Peruničić zapisala je da nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Miodrag Uzelac

„Pravo je zadovoljstvo sresti stvaraoce poput Miodraga Uzelca koji s ljubavlju druguje s kičicom, prenoseći svoje najtananije emocije na platna, pokazujući nam ono što ni sama priroda nije uvijek u mogućnosti da nam prikaže. Njegov slobodni izraz poput misterije donosi nam čudesne igre boja, forme i linija, praveći neobične kompozcije koje nas ne ostavljaju ravnodušnim. Poput starih majstora, na Mikovim platnima se vidi taj renesansni nanos boja koji je danas veoma rijedak. On vidi što većina nas ne bi primijetila i nesebično nam to otkriva svojim slikarstvom“, zapisala je ona.

Miodrag Uzelac

Uzelac je rođen u Zmajevu kod Vrbasa 1950. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Titogradu današnjoj Podgorici, gdje i danas živi. Do otvaranja ove izložbe u KIC-u je predstavljena izložba dječjih crteža pod nazivom “Praznični Dome moj”.