Obnovljen mural sa likom Dragoljuba Đuričića u Beogradu

"Neko je, u međuvremenu, naružio mural posvećen jednom od najboljih bubnjara sa ovih prostora i Heroju Beogradskog maratona. Mi smo ga, upravo, obnovili i radosni smo što će učesnike 35. Beogradskog maratona 15. maja 2022. godine, Dragoljub i dalje dočekivati i svojim širokim osmijehom ih bodriti i ispraćati na dalek put"

2295 pregleda 46 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Facebook/Beogradski maraton - Belgrade marathon
Foto: Facebook/Beogradski maraton - Belgrade marathon

"Zauvijek zajedno na mjestu odakle si nam uvijek davao nesebičnu podršku i snagu za svaki novi kilometar. Bezgranično hvala u ime svih učesnika Beogradskog maratona i tvojih dragih prijatelja. Uvijek ćeš biti u našim srcima i dio Beogradskog maratona", bio je tekst koji je objavljen u maju prošle godine kada je oslikan mural sa likom Dragoljuba Đuričića na ulasku u tunel ispod Brankovog mosta.

Svi koji su u prethodnih deset godina učestvovali na Beogradskom maratonu, sa radošću su dotrčavali do čuvene prve muzičke stanice, gdje ih je čekao Dragoljub sa svojom grupom bubnjara, a onda ih je odatle ispraćao udahnuvši im dodatnu snagu i energiju koja ih je nosila kilometrima daleko, prenosi Nova.rs.

"Neko je, u međuvremenu, naružio mural posvećen jednom od najboljih bubnjara sa ovih prostora i Heroju Beogradskog maratona. Mi smo ga, upravo, obnovili i radosni smo što će učesnike 35. Beogradskog maratona 15. maja 2022. godine, Dragoljub i dalje dočekivati i svojim širokim osmijehom ih bodriti i ispraćati na dalek put", poručuju iz Beogradskog maratona.

Mural posvećen Dragoljubu Đuričiću ispod Brankovog mosta
Mural posvećen Dragoljubu Đuričiću ispod Brankovog mostafoto: Facebook/Beogradski maraton - Belgrade marathon

Poznati muzičar Dragoljub Đuričić (68) preminuo je 15. marta u bonici "Dragiša Mišović" u Beogradu od posljedica koronavirusa. Za života i karijere duge pet decenija Đuričić je snimio više od 70 albuma, odsvirao preko 6.000 koncerata i sarađivao sa najvećim muzičkim zvijezdama sa prostora bivše Jugoslavije, ali i šire.

Bio je član sastava "Leb i sol", "Ju grupa", "Kerber", pratio je Đorđa Balaševića, Zdravka Čolića, komponovao muziku za balet i pozorište, "marširao" sa mladim bubnjarima tokom građanskih demonstracija…

Bonus video: