MAKADO kao takmičarska smotra

Posljednje večeri manifestacije u čast nagrađenih biće izveden kabare “Međuigre 0-24” slavnog pozorišnog, filmskog i televizijskog glumca i reditelja Zijaha Sokolovića

3664 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NENAD MARčEV
Foto: NENAD MARčEV

Međunarodna Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja MAKADO, održaće se od 7. do 12. februara u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici, ali ovog puta ne kao revija domaćih, već kao takmičarska smotra kamernih ostvarenja iz regiona i šire, najavljeno je u saopštenju.

”U takmičarskom dijelu učestvuje pet pozorišnih komada i to: ‘Ekselencije’, ‘Münchhausen’, ‘Mileva Marić Ajnštajn’, ‘Soulfood’ i ‘Lijevo desno glumac’, a u okviru pratećeg dijela festivala biće organizovane tribine ‘Pozorište i politika’, ‘Pozorište i pandemija’ i poetski performans ‘MetaLpoetika’ bivših i sadašnjih učenika Gimnazije ‘Slobodan Škerović’”, najavili su iz organizacije.

Posljednje večeri manifestacije u čast nagrađenih biće izveden kabare “Međuigre 0-24” slavnog pozorišnog, filmskog i televizijskog glumca i reditelja Zijaha Sokolovića. Novitet ovogodišnjeg sedmog izdanja je nagrada “Sat kula” koju će stručni žiri dodjeljivati za najbolju predstavu, najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, kao i za bravuru, koja se može dodijeliti i za scenografiju, kostimografiju, dizajn predstave, svijetla ili najbolju muziku.

Ulaznice za predstave MAKADO-a po cijeni od 5 eura dostupne su od 31. januara.

Bonus video: