"Moonlight Sonata" u Tivtu

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju otvoriće istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije

2067 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Muzeji i galerija Tivat
Foto: JU Muzeji i galerija Tivat

Izložba slika akademskog slikara Milovana Pavićevića pod nazivom “Moonlight Sonata” biće otvorena u Muzeju i galeriji Tivat sjutra u 19 sati.

Milovan Pavićević je rođen u Nikšiću. Nakon završetka studija na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, pohađao je “Facultad de bellas artes” u Malagi, u okviru programa mobilnosti za studente Erasmus+.

Pored samostalnih izložbi u Duhovnom centru Nikšić i “Café Galerija” Nikšić izlagao je na kolektivnoj izložbi studenata u Podgorici i PAF galeriji - umjetnički festival Lustica Bay, Tivat. Oslikao je murale u saradnji sa Fondacijom Marija Kotri i Sigurnom ženskom kućom.

“Kada je riječ o slikarstvu ono što me trenutno najviše pokreće jeste polje apstraktnog ekspresionizma. A najviše djelujem u tehnikama ulje na platnu i akrilik. Pored slikanja bavim se fotografijom, instalacijom a zanima me i umjetnost performansa. Da bih uspio da realizujem svoje radove prvenstveno mi pomaže slušanje zvuka odnosno muzike. A najviše klasične, kao što su Betoven i Mocart. Umjetnica koja je imala uticaj na moj rad jeste Joan Mitchell, Cecily Brown, Willem de Kooning . U svojim radovima se trudim istaći trenutak, koji mogu prenijeti na posmatrača”, zapisao je autor o svom djelu.

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju otvoriće istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.

Bonus video: