Filmski projekat Đorđa Vojvodića na marketu u Beogradu

Među izabranim projektima za ovogodišnji "FEST Forward market" i crnogorska produkcija

2075 pregleda 0 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Filmski projekat “Po meni se ništa neće zvati“ (Nothing Will Be Named After Me (aka MAXIM)), mladog crnogorskog reditelja Đorđa Vojvodića, selektovan je za ovogodišnji FEST Forward market, koji će biti održan od 28. februara do 1. marta u Beogradu.

Projekat produkcijske kuće "Bitter Frames Productions" nastaje prema scenariju Maje Todorović, ranije je dobio podršku i Filmskog Centra Crne Gore, a producent filma je Miljan Vučelić.

Pored filma "Po meni se ništa neće zvati", među deset odabranih projekata je i "Prkos" (Spite) rediteljke Andrijane Stojković. U pitanju je manjinska crnogorska koprodukcija čiji je producent Mirko Bojović. Projekat se razvija u sklopu "Baboon Production", a zemlje koproducenti su Srbija, Portugal i Crna Gora.

FEST Forward je međunarodni koprodukcioni market i platforma za umrežavanje u čijem je fokusu osnaživanje evropskih i regionalnih koprodukcija. Novo izdanje marketa biće održano u Beogradu, od 27. februara do 1. marta, tokom predstojećeg FEST - International Film Festival, Belgrade.

Izabrani projekti nadmetaće se za partnerske nagrade i za nagradu "FEST Forward Best Pitch" koja obuhvata nagradu u gotovini od 5.000 eura, određenu za razvoj projekta predstavljenog u okviru programa FEST Forward. Među nagradama koje će biti dodijeljene je i nagrada FCCG "Co-Development award", koja podrazumijeva iznos od 1.500 eura.

Bonus video: