Univerzalne Čehovljeve vrijednosti

Predstava “Prosidba i medvjed” u režiji Gorana Bulajića biće izvedena sjutra u Nikšiću

2589 pregleda 0 komentar(a)
Scena iz predstave, Foto: Nikšićko pozorište
Scena iz predstave, Foto: Nikšićko pozorište

Na sceni Nikšićkog pozorišta sjutra veče će, sa početkom u 20 časova, biti izvedena predstava “Prosidba i medvjed”, rađena po tekstu Antona Pavlovića Čehova, a u režiji Gorana Bulajića.

U predstavi, koja je rađena u produkciji Centra za kulturu Pljevlja, igraju Julija Milačić Petrović Njegoš, Stevan Vuković i Darko Bjeković. Scenografiju potpisuje Anka Gardašević, a muziku Hasan Hadžalić.

”Predstava je obilježena univerzalnim vrijednostima, koje vrijeme ni prostor ne prevazilaze, sa snažnom poukom usmjerenom na istinske životne vrijednosti. Dramski momenti u predstavi prožeti svađama, napetostima, nepredviđenim situacijama, mržnjom, lako mogu prerasti u nešto više i promjeniti pogled na situaciju i budućnost aktera na sceni”, stoji u najavi predstave.

Kako je navedeno, cijela radnja isprepletana je dramskim i humorističkim momentima, koji će publiku nasmijati, ali i podstaći na razmišljanje o vrijednostima, načelima, sudbinama i osvježiti percepciju na istinsku smisao života.

”Život današnjice čovjeku nudi iskrivljenu sliku realnosti i vrijednosti, a neprocjenjiv značaj Čehovljevog klasika jeste u pružanju smjernice ka životnom ispunjenju i sreći”, navodi se u najavi.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od pet eura.

Bonus video: