„Između dana i noći" na Cetinju

Projekcija će biti upriličena večeras u Kraljevskom pozorištu Zetski dom, u 20 časova

3559 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Dugometražni igrani film „Između dana i noći“, prema scenariju i u režiji Andra Martinovića, biće prikazan večeras u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ na Cetinju, a u saradnji sa Crnogorskom kinotekom. Projekcija počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Ostvarenje donosi tri priče o ocu i sinu u tri različita vremenska razdoblja: kraj Drugog svjetskog rata, vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije.

"U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije", navodi se u opisu.

U glavnim ulogama su: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Jovan Krivokapić, Dubravka Drakić, Mirko Vlahović.

Film je premijerno prikazan 2018. godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu koji spada u red festivala A kategorije, jedini te vrste u Sjevernoj Americi. Pored toga, film je prikazan i na drugim referentnim domaćim i međunarodnim manifestacijama i festivalima, a 2019. je bio crnogorski kandidat za nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Međunarodna filmska nagrada.

Bonus video: