”Drugi svijet” Milisava Rosića

Poetski prvijenac mladog autora iz Mojkovca danas će biti predstavljen i podgoričkoj publici

1153 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Promocija zbirke poezije Milisava Rosića “Drugi svijet” biće upriličena večeras u Multimedijalnoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, u 19 časova. O knjizi će, pored autora, govoriti i recenzentkinja Nataša Žurić i dr Mirko Jakovljević ispred izdavačke kuće Lider Mont Media.

U okviru promocije biće prikazan kratak film posvećen djelu, a u muzičkom segmentu nastupiće umjetnica Olivera Bjelić.

Ovo je Rosiću književni prvijenac, a knjiga je za kratak vremenski period dobila pažnju publike, neke od pjesama su prevedene na više jezika, i dobile su mjesto u inostranim književnim zbornicima i portalima.

Poetski prvijenac mladog autora iz Mojkovca pokazuje određenu autorsku i čitalačku zrelost, primijetila je recenzentkinja i dodala:

”...Gdje se s pravom može nagovijestiti pojava mladog mojkovačkog poete, kroz nagovještaj ‘Ovo je moj legat i podsjetnik, da se sjećam ko sam bio prije ovoga’. Uz želju za nova pjesnička dostignuća, preporučujem ovu zbirku čitalačkoj publi­ci”, poručila je književnica Nataša Žurić.

Rosić je rođen u Mojkovcu 1997. godine. U rodnom gradu je završio osnovnu i sred­nju školu i zatim upisao Fakultet političkih nauka u Podgorici. Interesovanje za umjetnost iskazivao je od malih nogu, a veoma mlad realizovao i prvi ozbiljniji umjetnički pro­jekat - performans “Umjetnik nema ego”. Prije ukoričenog izdanja, svoje neobjavljene pjesme je čitao na umjetničkim večerima “Po­kaži talenat” u Centru za kul­turu "Nenad Rakočević". Pored pisanja oprobao se i u video produkciji.

Bonus video: