"Atomsko cvijeće" u Kolašinu

Kolektivnu režiju potpisuju glumice Marija Đurić, Jelena Đukić i Anđelija Rondović

3313 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Predstava "Atomsko cvijeće" biće premijerno izvedena pred kolašinskom publikom sjutra veče u velikoj sali Centra za kuturu. Komad je rađen u nezavisnoj produkciji, a kolektivnu režiju potpisuju Marija Đurić, Jelena Đukić i Anđelija Rondović.

Premijera komada, objašnjava za "Vijesti Rondović", održana je 9. marta u privatnom stanu glumice Marije Đurić.

“Predstava je nastala u privatnoj produkciji, u kolektivnoj režiji, što podrazumijeva naša idejna rješenja za scenografiju, kostime, kako to i biva kad glumice rade same. Muziku nam je radila violinistkinja Ana Rašović, članica Crnogorskog simfonijskog orkestra. Plakat je radio Filip Rašović, koji je, zajedno sa Radojem Burzanom, zaslužan i za video. Ovaj komad nastao je po tekstu Pola Zindela 'Dejstvo gama zraka na sablasne nevene'. Mi se pitamo koliko je najbolja namjera majke i njena potreba da zaštiti kćerke dobra za razvoj dvije tinejdžerke”, objašnjava Rondović.

"Atomsko cvjeće" je, piše u najavi kolašinske primeijere, “porodična drama koja prati priču četiri ženska lika i zeca. Za njih je “svijet mjesto nepovoljnog suočavanja, a prostor u kom bitišu prava zečja jazbina”.

Predstava je ostvarena uz pomoć Opštine Kolašin i lokalnog Centra za kulturu, a Rondović navodi kako su slični projekti “prilika da se grad prezentuje u najljepšem svjetlu”.

Bonus video: