Film o kotorskom bibliotekaru u kinu „Boka”

Nakon projekcije biće upriličen i razgovor sa protagonistom Obradom Pavlovićem i rediteljem Branislavom Milatovićem

2277 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Projekcija kratkog dokumentarnog filma “Obrad”, u režiji Branislava Milatovića biće održana večeras u Kotoru, u 19 časova u Kinu “Boka”, a ulaz je besplatan.

Nakon filma uslijediće razgovor sa akterom ostvarenja, Kotoraninom Obradom Pavlovićem i rediteljem Milatovićem. Moderatorka programa je urednica programa za mlade u Kulturnom centru “Nikola Đurković” Aleksandra Tomović.

”Obrad” je filmska priča o bibliotekaru Obradu Pavloviću koji, uprkos okolnostima, s velikom pažnjom i ljubavlju radi svoj posao u Kotoru.

”U njegovom slučaju bibliotekar nije samo osoba koja izdaje knjige. Kada govorimo o Obradu, bibliotekar nije profesija. Ova riječ ga određuje kao čovjeka. Obrad je s vremenom razvio roditeljski odnos prema ovoj zaboravljenoj instituciji. Biblioteka je njegovo radno mjesto, njegova kuća i njegova sudbina - bitka koju vodi jednakim intenzitetom i koju niti gubi, niti dobija, samo je neprestano ponavlja...”, kazao je Milatović ranije “Vijestima”.

Film je realizovan u produkciji kompanije Bitter Frames Production iz Podgorice, a dobio je i podršku Filmskog centra Crne Gore. Producenti su Đorđe Vojvodić i Branislav Milatović, direktor fotografije Lazar Radić, izvršni producent Nemanja Dragović, dizajner zvuka Bobo Stanišić, pomoćnik reditelja je Pavle Simonović, saradnik na scenariju Milo Masoničić, asistent kamere Niko Tripunović, montažer Vladimir Radovanović, a kolor korekciju je radio Nikola Marinković.

Film je osvojio nagradu za najbolji kratkometražni film u internacionalnoj selekciji na 17. izdanju Pasto International film festivala - FICPA, koji je od 20. do 24. oktobra prošle godine održan u Pastu u Kolumbiji.

Bonus video: