Sreća je u nama, ne u novcu

Publiku predstave koju je režirao Miralem Zupčević, očekuje čitava paleta emocija, sjutra u 20 časova

2733 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Na sceni Nikšićkog pozorišta sjutra u 20 časova će biti izvedena predstava "Prah" mađarskog autora Đerđa Špira, koju je režirao Miralem Zupčević.

U predstavi, u kojoj publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge, smijeha ali i pitanje da li novac zaista može riješiti naše istinske probleme, bračni par koji živi na rubu materijalne i moralne egzistencije, igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka.

foto: Privatna arhiva

"Bračni par se vrti u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo čega, a prvenstveno sredstava za život. Pisac ih već na samom početku komada vješto baca u nepoznatu situaciju, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi", stoji u najavi predstave.

Kako je navedeno, tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika "prolaze kroz katarzu, koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa".

foto: Privatna arhiva

"Svi znamo da 'para vrti tamo gdje burgija ne može', ali kroz ovaj komad vidimo da novac ne može riješiti naše istinske probleme. Kroz vrlo duhovite dijaloge predstava šalje poruku da je sreća u nama, te da je život lijep i bez miliona", navedeno je.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, a muziku Irena Popović Dragović.

Predstava, koja je urađena u produkciji Udruženje dramskih umjetnika "Altteatar" iz Sarajeva, dio je aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene, a cijena karte je pet eura.

Bonus video: