MVP: Rezervisali smo na vrijeme smještaj i vodili računa o ekonomičnosti

"Putovanje je organizovano komercijalnim avionskim linijama, po najpovoljnijim cijenama u trenutku rezervacije", navode iz MVP

7981 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je da cijena noćenja za članove delegacije koja ide na Bijenale u Veneciji iznosi 151 euro.

"Vijesti" su objavile da je Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta otkazalo posjetu navodeći kao razlog troškove noćenja od hiljadu eura po osobi.

MVP navodi da je odmah nakon dobijanja poziva od strane predsjednika Venecijanskog bijenala Roberta Čikuta i umjetničke direktorice Čečilije Alemani, smještaj za delegaciju MVP organizovan na vrijeme, "dok se takođe veoma vodilo računa o ekonomičnosti".

"Imajući u vidu blagovremenu rezervaciju, kao i izbor hotela koji je udaljen od centra Venecije, cijena noćenja za članove delegacije iznosi 151 euro i deset centi. Takođe, putovanje je organizovano komercijalnim avionskim linijama, po najpovoljnijim cijenama u trenutku rezervacije", navode iz MVP.

Oni navode da razumiju razloge zbog kojih je ministarka Vesna Bratić otkazala posjetu Bijenalu i tvrde da bi "zbog visokih troškova na koje u ovom trenutku zbog praznika i Bijenala nailaze posjetioci Venecije, i naše Ministarstvo, da nije obezbijedilo povoljniju cijenu smještaja, postupilo na isti način".

Bonus video: