Andrija Jovović osvojio drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju pijanista

Jovović je svirao kompozicije Baha, Betovena, Lista, a u finalu druge etape svirao je i Tokatu crnogorskog kompozitora Senada Gačevića

6182 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Crnogorski pijanista Andrija Jovović osvojio je drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista Memorijal Jurica Murai I Murai Grand Prix.

Jovović je nagradu osvojio u segmentu Murai Grand Prix, namijenjenom umjetnicima od 17 do 32 godine, a svirao kompozicije je Baha, Betovena, Lista, a u finalu druge etape svirao je i Tokatu crnogorskog kompozitora Senada Gačevića.

Gotovo 130 mladih pijanista iz preko dvadeset zemalja svijeta okupilo se proteklog vikenda u baroknoj palati Erdody u varaždinskoj muzičkoj školi, i predstavilo svoje umijeće i talenat pred eminentnim muzičkim pedagozima.

Andrija Jovović
foto: Privatna arhiva

Osnovano sa ciljem razvoja muzičkih talenata i razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih umjetnika, ovo pijanističko takmičenje steklo je veliki ugled o čemu govori i činjenica da je postalo članom Alink- Argerich fondacije, ali i prošlo selekcijski postupak i uvršteno je kao jedan od projekata u sklopu “European Year of Youth 2022”.

Na završnom koncertu održanom petnaestog maja pored Jovovića svirali su i dobitnici Murai Grand prix takmičenja, dobitnik prve nagrade je Roman Fediurko iz Ukrajine, a treće mjesto je pripalo Hsin Zu Kwan iz Tajvana.

Bonus video: