Treće veče Festivala dramskih amatera: Odigrane predstave ,,Narcotic blues“ i “Ordinacija”

“Vođeni idejom da na pozorišnim daskama slikovito prikažu sav pakao droge među mladima, napravili smo svojevrstan miks ispovijesti narkomana kroz igranu i “dokumentarnu” formu"

7501 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Predstava ,,Narcotic blues“ Akordovog omladinskog teatra iz Nišića, u režiji Dragana Kneževića izvedena je večeras u Centru za kulturu u Bijelom Polju, u okviru 51. Festivala dramskih amatera.

Predstava je nastala na bazi djela “Mi djeca sa stanice ZOO”.

“Vođeni idejom da na pozorišnim daskama slikovito prikažu sav pakao droge među mladima, napravili smo svojevrstan miks ispovijesti narkomana kroz igranu i “dokumentarnu” formu. Ono što je dodatni kvalitet teksta predstave je to da su učešća u pisanju uzeli i glumci Omladinskog teatra", kazao je Knežević.

Ovo je, istakao je Knežević, tema o narkomaniji među mladima, koju nisu striktno vezali ni za vrijeme ni mjesto.

“Svi oni koji se bave uništavanjem života mladih ljudi, moraju na kraju biti kažnjeni. Zajedno smo, kroz tekst, zaokružili jednu jaku i dobru cjelinu. Izuzetno cijenim divnu bjelopoljsku publiku, i uvjeren sam da znaju da procijene o kakvom komadu je riječ”, kazao je Knežević.

Bjelopoljskoj publici večeras su se komadom ,,Ordinacija” po tekstu Slobodana Simića, predstavili i glumci Dramskog studija ,,Entuzijasti”, Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara, u režiji profesorica Ivane Kecojević i Mirjane Savićević.

,,Tekst za predstavu obabrao je je učenik Davud Bahović, koji je uz Andreja Kalašića konsultant režije. Željeli smo i da čujemo glas učenika, šta oni misle i uvažimo njihove sugestije i oni su večeras opravdali povjerenje”, kazala je Savićević.

Bonus video: