Večeras „Noć multimedijalne biti” u Podgorici

Inovativni i izmješteni vid promocije zbirke poezije “Od glagola biti” najavljen je za večeras na terasi KIC-a “Budo Tomović” u 21 čas

3042 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nakon što je već dva puta odlagan zbog nepovoljnih vremenskih uslova, performans - koreodrama “Noć multimedijalne biti”, čija je autorka Teodora Kipa, planirano je da bude održan večeras na terasi Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u 21 čas.

”Noć multimedijalne biti” nastao je kao inovativni i izmješteni vid promocije zbirke poezije “Od glagola biti”, dramaturškinje, performerke i pjesnikinje, navodi se u najavi događaja.

”U projektu učestvuju: pijanistkinje, vajarke, plesačice, dramaturškinje, performerke i glumice. Naš cilj je atipično predstavljanje poezije i razbijanje predrasude koja nalaže da se ova, emocijom zasićena književna forma, mora tretirati jednosmjerno kroz recitovanje”, piše u saopštenju.

U pitanju je muzički, plesni, poetski i audio-vizuelni izraz pozorišnog karaktera, nastao u spoju koreodrame i performansa, a održava se u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Bonus video: