Promocija knjige Jakova Sabljića večeras u Podgorici

Na platou ispred NB “Radosav Ljumović”, u 21 čas, o djelu će govoriti: Sofija Kalezić, Novica Vujović, Ivana Rondović i autor

838 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Promocija knjige “Praktična metodika književnoga odgoja i obrazovanja” autora Jakova Sabljića, biće održana danas u Podgorici, na platou ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, u 21 čas.

“Moja je metodička misija pozitivna promjena u pristupu nastavi, učenicima, književnosti, čitanju, lektiri. Pritom pokazivanje primjera, opisivanje i predlaganje metoda za izgledn primjenu koncepcijski čine moj ‘nastavnozor’ - misaoni okvir u kojem je stvaralačkim grananjem rasla idejna koncepcija knjige čijim objavljivanjem svima koje interesuje metodika želim ponuditi na dar mnoštvo metoda sakupljenih na jednom mjestu”, zapisao je autor u uvodu knjige.

O knjizi, koja obuhvata sve metodičke aspekte i sakuplja najsavremenije pozitivne prakse iz te oblasti, govoriće Sofija Kalezić, Novica Vujović, Ivana Rondović i autor, Jakov Sabljić.

Jakov Sabljić rođen je u Osijeku 1980. godine. Doktorirao je 2010. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s temom Najnoviji hrvatski i crnogorski roman (tvor­be zbilje, granice i identiteta). Radi kao predavač na Filozofskom fakultetu u Osijeku na predmetima iz metodike nastave književnosti i metodologije naučnoga rada. Od 2004. godine intenzivno sarađuje u radu međunarodnog projekta "Kulture u doticaju: Stoljetni hrvatski i crnogorski književni identiteti". Autor je brojnih stručnih i naučnih publikacija.

Bonus video: