Dani marokanskog filma u Podgorici

Film i bioskop su oduvijek bili odličan vektor i pravac istinskog spajanja različitih kultura, nacija, vjera i običaja, a upoznavanje i zbližavanje marokanskog i crnogorskog naroda je cilj ove manifestacije, saopštili su iz Ambasade Kraljevine Maroko

1977 pregleda 0 komentar(a)
Foto: flixwatch.co
Foto: flixwatch.co

Festival marokanskog filma, biće održan od 8. do 10. jula u Kuslevovoj kući u Podgorici. Festival se održava u bliskoj saradnji sa Marokanskim kinematografskim centrom, Kinotekom Crne Gore i Glavnim gradom Podgorica.

Tokom trajanja festivala će biti emitovana tri marokanska filma: “Rock the Casbah”, čuvene marokanske rediteljke Lejle Marakši koji će biti prikazan u petak 8. jula u 21 čas, zatim film “Casanegra”, 9. jula od 21, reditelja Nura Edina Lakmarija i film “Lubav u Medini”, reditelja Laraki Abdelhai koji ujedno i zatvara Festival marokanskog filma i koji će crnogorska publika moći da pogleda u nedjelju, 10. jula, od 21 čas.

”Film i bioskop su oduvijek bili odličan vektor i pravac istinskog spajanja različitih kultura, nacija, vjera i običaja. Putem sedme umjetnosti dobijamo priliku da, za trenutak, otputujemo na neko daleko mjesto, među neke nepoznate i zanimljive ljude, da budemo dio nesvakidašnjih priča i događaja, a ujedno da steknemo nova znanja i iskustva. Upravo u cilju takvog upoznavanja i zbližavanja marokanskog i crnogorskog naroda, naša ambasada predstavlja crnogorskoj publici ova poznata ostvarenja marokanske kinematografije”, saopšteno je iz Ambasade Kraljevine Maroko.

Ambasada Maroka ovom prilikom poziva “prijateljski narod Crne Gore, sve građane i ljubitelje dobrog filma da prisustvuju projekcijama poznatih marokanskih filmskih ostvarenja i da iskoriste priliku da se putem umjetnosti na velikom platnu dodatno upoznaju sa marokanskom kinematografijom, kulturom i marokanskim narodom”.

Bonus video: