Bah u izvedbi crnogorskog gitarskog dua

Emitovan je prvi od 36 video-spotova Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića

1570 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Za vikend je emitovan prvi od 36 video-spotova iz kolekcije šest Engleskih svita Johana Sebastijana Baha (pisanih za čembalo), koje su transkribovali i snimili crnogorski gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović u izdanju renomirane izdavačke kuće Naxos.

Režiju potpisuje francuska umjetnica Emili Fend. Materijal je sniman u crkvi Hohnekirche, u njemačkom gradu Zostu, u produkciji agencije Musik.Im.Blick.

Svake subote na kanalima Naxos-a premijerno će se strimovati po jedan spot.

Projekat transkribovanja Bahovih Engleskih svita, poznati crnogorski gitarski duo započeo je 2015. godine, kada je Naxos izdao prvi od dva CD-a, dok je drugi objavljen tri godine kasnije. Oba izdanja su naišla na odličan prijem kod publike i kritike.

”Crnogorski gitaristički duo prevodi Bahovo majstorstvo i obuhvata nekoliko glazbenih stilova unutar jednog djela kroz novu, osvježavajuću instrumentalnu teksturu”, objavio je WGBH, dok je Guitare Classique istakao da su “Danijel Cerović i Goran Krivokapić sjajno prihvatili izazov ovog ambicioznog projekta s kvalitetnim aranžmanima u kojima gitare harmonično konverziraju.”

Bonus video: