Izložba Ivana Đurišića u Tivtu

Slike nastale u prethodnih deset godina prvi put će biti jedinstveno predstavljene sjutra u 20.30 časova

4168 pregleda 0 komentar(a)
Rad Ivana Đurišića, Foto: Privatna arhiva
Rad Ivana Đurišića, Foto: Privatna arhiva

Samostalna izložba radova Ivana Đurišića, akademskog slikara iz Podgorice, biće otvorena sjutra u Tivtu, u 20.30 časova u galeriji Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegra. Postavku njegove izložbe u Tivtu čine slike nastale u prethodnih deset godina i prvi put se jedinstveno izlažu.

"Ivan Đurišić je umjetnik osobenog senzibiliteta koji stvara asocijativna i gotovo sasvim apstraktna djela. On stvara ciklus slika s temom apstraktnog pejzaža iskazujući likovnim elementima, prvenstveno bojom, ličan, intiman doživljaj prirode u kojoj vlada ono maštovito, sanjarsko, bajkovito. To nijesu predstave realnih predjela, već sjećanja na ličnu impresiju i emocionalni doživljaj viđenog", zapisala je u recenziji izložbe istoričarka umjetnosti Petrica Duletić.

Organizatori izložbe su kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro i galerija Artica iz Podgorice.

Mr Ivan Đurišić rođen je 1977. godine u Podgorici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Na istom fakultetu je magistrirao u klasi prof. Ratka Odalovića. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore. Do sada je imao više samostalnih i kolektivnih izložbi.

Bonus video: