Opera za djecu "Cvrčak i mrav" na Crnom jezeru

Wild Beauty Art festival je posebno ove godine posvećen mladima

1388 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Wild Beauty Art festival
Foto: Wild Beauty Art festival

Opera za djecu “Cvrčak i mrav” u organizaciji Udruženja umjetnika Visoko C iz Novog Sada, biće izvedena četiri puta predstojećeg vikenda na Crnom jezeru i Žabljaku, u okviru glavnog programa Wild Beauty Art festivala.

Ovaj jedinstveni porodični doživljaj očekuje publiku u subotu, 16.jula od 16 sati na Crnom jezeru i od 19 sati u gradskom parku u Žabljaku, dok će izvođenja u nedjelju, 17.jula, biti takođe u gradskom parku, od 12 i od 19 sati.

Visoko C je prepoznato je u regionu kao udruženje koje je posvećeno širenju muzičke kulture kod najmlađe publike i izvođenju brojnih muzičkih predstava za djecu i roditelje. Krasi ih odlična interakcija sa publikom tokom samog izvođenja, tako da će mališani i roditelji u vikendu pred nama stvarati uspomene za cijeli život na sjeveru Crne Gore.

Wild Beauty Art festival je posebno ove godine posvećen mladima, a budući da Crna Gora još nema operu, posebno operu za djecu, ovaj događaj će biti od značaja i za lokalno stanovništvo.

Cvrčak i mrav
foto: Wild Beauty Art festival

U narednim danima programi Wild Beauty Art festival podrazumijevaju dnevne nastupe na različitim lokacijama Žabljaka i Durmitora tokom 21. i 22. jula dok će naredni glavni dio programa pod nazivom “ Music Fusion Picnic” biti priređen 23. jula kada će nastupiti multimedijalni orkestar Muzikon iz Beograda od 18 časova na Macanskoj poljani.

Pokrovitelj festivala je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, generalni sponzor ONE Crna Gora, dok su partneri Opština Žabljak, TO Žabljak, restoran Crno jezero i Nacionalni parkovi Crne Gore.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Bonus video: