Uskoro premijera "Pokojnika"

Predstava je korpodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat i biće premijerno izvedena 30. jula u 21.30 sati u Tivtu, dok će podgoričkom premijerom 6. oktobra CNP-a otvoriti novu sezonu

1174 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CNP
Foto: CNP

U Centru za kulturu Tivat u toku su probe za predstavu „Pokojnik“ koju po tekstu Branislava Nušića režira Egon Savin koji je radio i adaptaciju.

“Pokojnik” je korpodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat i biće premijerno izvedena 30. jula u 21.30 sati u Centru za kulturu Tivat, dok će podgoričkom premijerom 6. oktobra Crnogorsko narodno pozorište otvoriti novu pozorišnu sezonu.

U predstavi igraju: Bojan Dimitrijević, Aleksandar Radulović, Marko Baćović, Slobodan Marunović, Lazar Dragojević, Goran Vujović, Stevan Vuković, Slavko Kalezić, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Branka Otašević, Dragan Račić, Jadranka Mamić i Radmila Božović.

Autorski tim čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, izvršna producentkinja Nela Otašević i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

U ovoj komediji Nušić je direktno naslikao spregu vlasti sa kriminalom, a predstava čija se premijera očekuje za deset dana prilagođena je crnogorskom mentalitetskom i jezičkom miljeu i kontekstu.

Predstava „Pokojnik“ će biti izvedena i 31. jula i 1. avgusta u Tivtu, kao i 7. i 8. oktobra u Podgorici.

Bonus video: