"Pokojnik" premijerno u Tivtu

Ova predstava će 6. oktobra otvoriti novu sezonu u Crnogorskom narodnom pozorištu

4250 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CNP
Foto: CNP

Predstava „Pokojnik“ koju po tekstu Branislava Nušića režirao i adaptirao Egon Savin biće premijerno izvedena večeras u Centru za kulturu Tivat u 21.30 časova. Koprodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat na repertoaru je i 31. jula i 1. avgusta.

Pokojnik, Crnogorsko narodno pozorište
foto: Krsto Vulović

U predstavi igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Branka Otašević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Lazar Dragojević, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Autorski tim čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević, i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

Adaptacija Egona Savina radnju “Pokojnika” smiješta u Podgoricu, u tridesete godine 20. vijeka, što komadu daje novu dimenziju i čini ga još aktuelnijim.

Reditelj Egon Savin je uvjeren da je napravio dobru predstavu.

“Volim da radim u Crnoj Gori, ovdje se osjećam kao kod kuće i svaki put sam, čini mi se, uspio da uradim dvije stvari do kojih je meni neobično stalo u životu. Prva je da radeći steknem prijatelje i to je ono što mi je u ovom ansamblu i ovoj sredini ponovo pošlo za rukom. Mislim da je to najvažnija uloga pozorišta u savremenom svijetu - da se zbližimo, a ne da se razdvajamo. Pozorište spaja ljude a mnoge druge institucije ih razdvajaju. Druga važna stvar je - napraviti dobru predstavu. Napravili smo predstavu koja je oštra, sažeta i duhovita. Zahvaljujući ovom ansamblu i ovim saradnicima ponovo smo uspjeli da napravimo predstavu koja će biti zadovoljstvo za gledanje dugi niz sezona”, kazao je Savin.

“Pokojnik” će 6. oktobra otvoriti novu pozorišnu sezonu u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Bonus video: